Airsal Xtreme 45mm veiv - Minarelli scooter - 12mm

Utsolgt
SKU
31073350
kr 2 090,00
Denne veiva er hentet direkte fra Airsal Racing Xtreme kitet. Veiva har geometrisk fullsirkel design (som øker primærkompresjonen) og den er fremstilt i høykvalitets 18NiCrMo5 stål. Den er klar for virkelig tøffe utfordringer. Med sine solide sølvplaterte lagre i både topp og bunn og en råde som er et lite kunsstykke i seg selv. Den har fått en flott overflate polering. Derfor fremstår den nesten like glatt som et knivblad, en flott blank overflate. Det bidrar først og fremst til å minske friksjon, men det er også veldig kult rent visuelt. Veiva er balansert for å tåle turtall over 16 500 rpm, så her er det bare å smi gjennom svingene det remmer og tøy kan holde

Veiva har et nålelager på 12mm trenger man kun ekstra spacer for å kunne bruke alternative sylindere sammen med veiva. Det vil si at ulike 50mm og 47,6mm sylinderkit kan kjøres med denne langslagsveiva. Resultatet er meget underholdende og gir generelt mer mellom og bunndrag, noe avhengig av type kit/portmap. Airsal har gjort et flott stykke arbeide med å lette veiva. Det ser man bl.a. av de store rød eloxerte innsatsene. De er ikke på plass bare for å gi et godt visuelt inntrykk. De letter veiva og øker turtallsvilligheten radikalt.

På Minarelli motoren er det nødvendig å modifisere veivhuset for å få plass til veivakslingen. Det er nemlig ikke tilstrekkelig plass i veivhuset til råden. Derfor må man pusse noen få millimeter i veivhuset for å få tilstrekkelig sikkerhetsmargin. Dette gjelder hele veien rundt veivhuset. Det er utarbeidet en tegning som forklarer dette (denne illustrasjonen er utarbeidet med tanke på Airsal sitt Xtreme kit med 50mm boring). Dette er fort gjort sålenge man merker med sprittusj og har skyvelære tilgjengelig. Det anbefales å ha dremel, eller annet pusseverktøy, tilgjengelig å utføre arbeidet. Aluminium er lett å jobbe med, derfor er jobben relativt kjapt oversått. Det er også nødvendig å utvide veivhuset noe i toppen av veivhuset. Her må åpningen utvides noen mm. Det er også her utarbeidet en tegning som illustrerer arbeidet som skal utføres. Det er nødvendig å utvide diameteren til 55.5mm.

OBS: Veiva er tilpasset for 16mm variatorhylse. Passer ikke vanlig Minarelli variator.
Vi kan gjerne hjelpe i forhold til tips for passende variator.

Teknisk:
Slaglengde: 45 mm
Rådelengde: 85 mm
Krysspin: 12 mm
Balansert inntil 16 500 rpm
Nålelager: 12x16x16 mm
(Nålelager er inkludert med veiva. Medfølger ved kjøp.)
Copyright © 2022 SpeedOptions